Är tanken och känslan samma sak?

Tror ni att vi kan styra våra tankar och känslor, är det samma sak, tanken och känslan?

Våra tankar och känslor styrs från samma ställe, vår hjärna. Vi tänker väldigt mycket på en dag då kan ni tänka er hur många känslor vi har under samma dag, där går det åt väldigt mycket energi för våra känslor rör sig med dubbelhastighet om vi jämför det med våra tankar.

Egentligen är det inte så konstig om ni börjar bli trötta nu, tänker på dem som hade som nyårslöfte att ta tag i sitt liv, ändra kost och börja träna. Man fick en kick och köpte nya träningskläder för nu skulle man ge järnet och samtidigt började man dra ner på allt onödigt socker som man åt, allt för att bli den bästa versionen av sig själv.

Tanken var väldigt bra, bara man kan hålla det. Alla kan göra en förändring i sitt liv men som jag skrivit innan du måste arbeta med dig själv samtidigt för annars kommer dina känslor åka berg och dalbana. När känslorna börja styra då blir det jobbigt för då kommer alla tankarna tillbaka och man börjar tvivla på sig själv och då blir det väldigt lätt att hitta på undanflykter istället för att ta ansvar för sina egna handlingar.

Vår väg kommer alltid vara kantad av hinder på vägen, men det betyder inte att det är negativt utan det är snarare positivt. Våra hinder som vi möter på vägen blir vår vägvisare för vi måste hitta andra vägar att nå fram dit vi vill.

Vi kan göra fel, men vi är inte fel och det är en stor skillnad eller hur?

I stället för att ge nyårslöfte förbered dig istället på hur du kan komma dit du vill. -Vilka tankar, känslor vill du ha och vilka vill du inte ha?

Tänk dig 25 år framåt i tiden, hur kommer det se ut i din fantasi och i din verklighet? Vilka förändringar måste du göra för att nå fram dit och framförallt vilka tankar vill du ha om dig själv om 25 år?

Vi är alla människor och vi är perfekta precis som vi är!

Glöm inte bort, att Du är unik!